Преди дни "Брюж" официално стана шампион на Белгия, след като спреният заради пандемията футболен сезон бе прекратен. Оказва се обаче, че в семейството на капитана на тима Рууд Формер вече има един герой - съпругата му Роос-Мари Америка. Тя работи в местната болница "Мария Миделарес", а 12- часовите ѝ смени са посветени на битката с коронавируса. Роос-Мари подкрепи кампанията на футболен клуб "Брюж" #WeNeverLockAlonе, в превод "НеСамоНиеСмеЗатворени", призовавайки хората да останат по домовете си, за да се спре разпространението на заразата. За да подчертае сериозността на ситуацията, Роос-Мари засне видео, в което показва как преминава един неин работен ден по време на пандемията.

Клипът е кратък, но сблъсква зрителите с реалността още от първата минута. РоосМари става рано, закусва със съпруга си и трите им деца, след което всички я изпращат с "До довечера!". 12-часовата смяна на д-р Америка продължава от 10 до 22 ч. На път за работа Роос-Мари разказва, че в болница "Мария Миделарес", подобнo на всички в страната, e изграденo специалнo отделениe за пациенти с COVID-19. От средата на месец март насам клиниките в Белгия обявяват минималния брой заразени, които могат да постъпят за лечение. Тестване на възможностите и подготовка за бум на пандемията. Хората със симптоми на COVID-19 биват насочвани към зона "С" в "Мария Миделарес".

Роос-Мари показва пълното бойно снаряжение за влизане в изолираната зона - маска и предпазно облекло, с които изглежда плашещо. Въпреки че ситуацията е тежка, тя запазва самообладание. "Всичко е наред. Пристигнах навреме. Сега ще прегледам първите пациенти", казва Роос-Мари. Един от тях е със затруднено дишане, засегнати са белите му дробове. Съмнения за COVID-19.

В края на клипа Роос-Мари споделя очакванията си, че пикът на пандемията предстои в следващите дни, а броят на заразените най-вероятно ще се удвои. В момента в страната има повече от 16 700 регистрирани случаи на COVID-19, над 1100 от които смъртни. Роос-Мари се плаши от мисълта, че в един момент няма да има достатъчно болнични легла и обдишващи апарати.