Пилотите на Формула 1 ще участват във виртуални състезания в опит да превъзмогнат липсата на състезания от календара поради пандемията от коронавирус.

Кампанията през 2020 бе спряна поради заразата и бяха отложени стартовете за Гран при на Австралия, Бахрейн, Виетнам, Китай, Нидерландия, Испания и Монако. 

Шефовете на Ф1 ще се опитат да открият сезона в Азербайджан на 7 юни, но за да запълнят празнината от спорта поискаха настоящите пилоти да участват във виртуално състезание F1 Esports с все още неназовани популярни личности.

„С участието на няколко пилоти от Формула 1, сериите бяха създадени, за да позволят на феновете да продължат да гледат виртуално Формула 1 въпреки кризисната ситуация с Covid-19. Първото състезание от сериите ще бъде с популярни личности, чиито имена ще бъдат обявени съвсем скоро. За да гарантираме безопасността на участниците на този етап, всеки пилот ще се включи дистанционно в състезанието“, се казва в изявление, цитирано от БНР.

Пилотите от Ф1 Макс Ферстапен и Ландо Норис взеха участие в две отделни виртуални състезания миналия уикенд след отлагането на Гран при на Австралия. 

Състезанията ще бъдат с 28 обиколки за около 90 минути и ще се проведат по едно и също време с отложените състезания.

Стартовете този уикенд започват с Гран при на Бахрейн на официалната видеоигра. Състезанието ще бъде излъчено в YouTube, Facebook и Twitch с квалификационна сесия, която да определи стартовата решетка.