Феновете на Локомотив Пловдив излязоха на протест срещу кмета Здравко Димитров и блокираха бул. Цар Борис Трети Обединител. Поводът за действията им станаха думите на градоначалника, че не е добър вариант френска фирма да построи стадион Пловдив заради изискването й съоръжението да се ползва и от двата клуба. Като мотив той изтъкна непримиримостта между Локо и Ботев.

Непримиримостта между Ботев и Локо оставя ст. „Пловдив” на заден планФренска фирма била готова да построи стадиона, но при условия, че и двата гранда играят на него

Както TrafficNews вече съобщи, снощи феновете излязоха с официална декларация против твърденията на кмета. „Подозренията ни, че се работи избирателно в името на лични интереси, се оправдават и няма да стоим безучастни. Не сме уведомени някой от наша страна да е упълномощавал кмета да прави подобни изявления, с които затваря вратата пред възможността Пловдив да има отново своя голям градски стадион, а най-големият спортен комплекс да бъде облагороден и придобие цивилизован вид. Неговото моментно състояние отразява управлението през последните години, но с особена сила той е отражение на кметската институция в Пловдив – захабен, с нарушена конструкция и изискващ спешен ремонт, а може би цялостна смяна!

Днешното изказване е поредното доказателство за намеренията на г-н Димитров да завърши започнатата скандална схема на един опорочен проект на бул. „Източен“, за да се облагодетелства един отбор за сметка на друг и то с държавни пари. Докога един самозабравил се кмет ще действа като фен и това ще бъде толерирано? Не е ли той кмет на цял Пловдив или само една на част от града ни? По какви норми един отбор ще получи чисто нов стадион, а друг евентуално една тренировъчна база? Това ли е равнопоставеността, за която г-н Димитров пледираше преди изборите?

Категорично завяваме, че няма да допуснем тази еднополова любов между кмет, община и една част от феновете на града ни да бъде за сметка на Локомотив Пловдив и неговите привърженици и ще предприемем крайни действия в най-скоро време!”, написаха вчера феновете.

Феновете на Локо отговориха на кмета за стадион ПловдивПодозренията ни, че се работи избирателно в името на лични интереси, се оправдават и няма да стоим безучастни, казват те

Днес привържениците на Локомотив решиха да предприемат и ефективни действия и за кратко блокираха движението по възловия пловдивски буливард и в двете посоки. „Искаме равнопоставеност и прозрачност! Зико - фен или кмет ?! Избери си”, бяха изписали на плакати феновете. Те се зарекоха следващият път стотиците коли да са на няколко места, а отговорността за пълния блокаж на града да бъде изцяло на кмета.