Роджър Федерер засипа с изключителни похвали един от големите си съперници през годините Рафаел Надал. Съперничеството им през годините е историческо, но двамата винаги са демонстрирали респект и уважение един към друг. Федерер сподели също, че е малко по-близък с Рафа, отколкото с Новак Джокович, но определи и двамата като “невероятни играчи”.

Може би съм малко по-близък с Рафа, но с Новак съм играл повече. Съперничеството е фантастично и се надявам да има още мачове. Двубоите с Рафа на “Ролан Гарос” и “Уимбълдън” бяха страхотни, а срещу Новак имах прекрасен мач на “Уимбълдън” и на Финалния турнир на ATP в Лондон миналата седмица.

Той е добро момче и страхотен играч, каза Федерер, говорейки за Надал. Кой си е мислел, че ще бъде отново №1 сега, 11 години след първото си стъпване на върха в ранглистата? Всички казваха, че той ще е контузен, че от един момент нататък няма да е здрав, че играта му е твърде брутална. Но той намери начин и тази година отново имаше страхотен сезон с 2 титли от “Големия шлем”. Сега той е с 19 титли от “Големия шлем”. Наслаждавах се на това да споделя корта с него два пъти на Laver Cup, продължи швейцарецът.

Научил съм много от него, той е велик шампион. Много ценен е за играта и съм щастлив, че имахме всички тези мачове и битки, особено на “Уимбълдън” и “Ролан Гарос”, както и в Австралия. Имали сме някои много значими мачове и той ще остане в историята като може би най-великият играч, толкова е добър, завърши Федерер.