Двамата големи в тениса Роджър Федерер и Рафаел Надал излизат един срещу друг в благотворителен мач за историята, който ще се излъчи пряко по MAX Sport 1 този петък от 19:05 часа. Двубоят е част от шоуто "Мачът в Африка", чийто домакин е Cape Town Stadium в едноименния град в Южна Африка. Организатор на събитието е фондацията на Роджър Федерер, като приходите от продажбата на около 50-те хиляди билета ще се използват в подкрепа на образованието на децата на Черния континент.

Преди големия сблъсък между Федерер и Надал, двамата ще се включат и в кратък демонстративен мач на двойки, където партньор на швейцареца ще е основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс, а испанецът ще дели полето с южноафриканския комик, писател и продуцент Тревър Ноа.

Присъствието на очакваните малко над 50 000 зрители на трибуните на Cape Town Stadium ще постави своеобразен рекорд за най-посетен тенис мач в историята на спорта. Досегашното върхово постижение в Книгата на Гинес бе регистрирано през ноември 2019 година, когато Роджър Федерер и Александър Зверев събраха 42 517 души на арената Plaza de Toros в Мексико Сити. Най-посетеният дамски мач отново е демонстративен. През 2010 година в Брюксел местната звезда Ким Клайстерс и американката Серина Уилямс събраха 35 681 фена в столицата на Белгия.