УЕФА обмисля нов вариант за провеждане на Евро 2020 през месец декември, като така ще позволи на европейските първенства да наваксат с отложените мачове заради хаоса, предизвикан от пандемията с коронавируса. Това предложение ще бъде обсъдено във вторник. Тогава ще има виртуална среща на представители 55-те стани членки на УЕФА, бордовете на Европейската клубна асоциация и Европейските лиги, както и представител на FIFPro чрез видео конферентна връзка. Дискусиите ще обхванат всички вътрешни и европейски турнири, включително и Евро 2020.

След тоталната парализа на футбола в Европа, на този етап изглежда почти невъзможно да се намери начин за провеждане на Евро 2020 по график и със сигурност търнирът ще бъде изместен във времето. По принцип първенството бе насрочено между 12 юни и 12 юли.

Изглежда на предстоящата среща ще се избира между два варианта за провеждане на Европейското по футбол. Първият вариант е турнирът да бъде преместен чак за догодина, когато лятото е свободно и няма да има пречка за неговото провеждане. Вторият вариант е Евро 2020 все пак да остане през настоящата година, но чак през декември. Това обаче ще означава тотално пренареждане на футболния календар в големите първенства на континента.

Интересното е, че Световното първенство по футбол през 2022 година в Катар също ще се проведе през зимата.