Eвертън победи Ливърпул с 2:0 като гост в мач от 25-ия кръг на Висшата лига, като това бе първа победа за „карамелите”  на „Анфлийд” през новия век. Поражението бе четвърто поред за "червените", което ги остави дори извън Топ 4. Голове за "карамелите" бяха дело на Ричарлисон (3) и Гилфи Сигурдсон (83-дузпа).

Така и двата отбора събраха по 40 точки. 

Двубоят започна шеметно за гостите, които поведоха след три минути игра. Тиаго Алкантара загуби топката, а Дукуре я свали за Хамес. Той изведе зад гърба на отбраната на "червените" Ричарлисон, който с диагоанален шут матира Алисон - 1:0 за Евертън.

В 19-ата минута Кийн се намеси решително и блокира опасен удар на Фирмино. Малко след това Пикфорд спаси удар от въздуха на Хендерсън. В 22-ата минута вратарят на "карамелите" изби в корнер опасен шут на Александър-Арнолд. Малко след това Хендерсън получи разтежение и бе заменен. 

В 33-ата минута Алисон спаси удар с глава на Коулмън. Малко след това и Нат Филипс стреля с глава, но не затрудни Пикфорд. 

Втората част започна с добра възможност за Ливърпул. Мане се извиси и стреля с глава. Пикфорд обаче спаси. Последваха нови два удара на сенегалеца и Фирмино, но отново мрежата на Евертън остана суха. 

В 65-ата минута Алисон отрази удар на Сигурдсон. Малко по-късно Салах се озова сам срещу Пикфорд, но пропусна. 

В 83-ата минута Евертън получи дузпа. Гостите организираха страхотна контраатака. Ричарлисон изведе Калвърт-Люин, който нанесе удар, а Алисон изби. Нападателят понечи да атакува топката, но бе фаулиран от Александър-Арнолд в наказателното поле. Сигурдсон застана зад топката и вкара за 0:2.