Лудогорец започва участието си във втория предварителен кръг на ШЛ срещу молдовския шампион Милсами. Това отреди тегления днес жребий. Първата среща ще е в Разград на 14 или 15 юли, а реваншът ще е на 21/22 юли в Молдова.

Милсами печели титлата по изключително драматичен начин, след домакинска победа с 2:1 срещу основния си конкурент Дачия. Така в крайното класиране тимът завършва с 55 точки. Толкова имат Дачия и Шериф, които са на второ и трето място, тъй като са с по-лоши показатели в преките двубои, съобщи sportal.bg.

Вицешампионът на България Берое ще играе срещу Атлантас Клайпеда (Литва) в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Първият двубой играчите на Петър Хубчев са гости на 2-и юли, а на 9-и "зелените" приемат литовците.

Старши треньор на литовците е руснакът Константин Сарсаня. Атлантас е 4-кратен шампион на Литва, но печели последната си титла през 1984 година. Отборът е и 2-кратен носител на купата на страната - в изданията през 2002 и 2003 година. Миналия сезон Атлантас завърши на трето място, печелейки
квота за Лига Европа в последния кръг.

Любопитно е да се отбележи, че Атлантас вече е срещал български тим - през 2002 година Литекс победи литовците с 5:0 у дома и 3:1 като гост.

Отборът на Литекс ще започне участието си в първия предварителен кръг на Лига Европа срещу Йелгава (Латвия). "Оранжевите" са гости в първата среща на 2 юли, а седмица по-късно приемат своя съперник на Градския стадион в Ловеч.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg