Лудогорец вече не вярва на Бруно Рибейро, пише "Тема Спорт". Португалецът, който пристигна преди само месец и половина в Разград, е изгубил доверието на ръководството. Дните на специалиста изглеждат преброени. Единствената въпросителна е как да бъде направена смяната.

В момента от ръководството търсят път за раздяла с наставника. След отпадането от Милсами изпълнителният директор Ангел Петричев хвърли оставка, която бе намек към Бруно Рибейро да стори същото. Уви, ходът не проработи и португалецът обяви след фиаското: "Ще продължим да работим".

Това накара клуба да приеме друга тактика и вкара в щаба Радослав Здравков. Влизането на бившия играч на ЦСКА в екипа даде ефект и бе спечелен първи успех срещу Черно море (3:2), след това и още един срещу Левски (2:0), но толкова .

Отборът си е все същият - хаотичен, разпилян, беззъб, а играта, която практикува, е обида за футбола. Досега никога тимът не е бил толкова безпомощен, колкото сега. Всеки от предишните наставници пък правеше поне крачка напред. И при Петев, и след това при Стоев и Дерменджиев Лудогорец надграждаше в някакъв аспект.

Сега при Бруно Рибейро разрухата е пълна. Затова не е никак изненадващо, че и след равенството с годишният специалист е получил ново намигване сам да си тръгне, а не да чака да бъде уволнен. На този етап обаче няма изгледи това да се случи. Рибейро не иска да подава оставка, а Лудогорец, макар да желае да го освободи, е принуден да го търпи заради неустойката, вписана в договора му, която не е никак малка.

В Разград са наясно, че вече бе платена висока цена заради назначението на Рибейро, а тя бе отпадане от Европа и изпуснатият шанс за ново участие в групите на Шампионската лига. Нещо, което изглеждаше далеч по-лесно постижимо, отколкото преди година или две, когато тимът се изправи срещу Базел и Стяуа в плейофите. Сега съперник щеше да е Динамо Загреб.

Така със сигурност в Разград си скубят косите, тъй като хърватите не са по-добри от тях, но може цяла есен да са сред големите в Европа, факти, които едва ли могат да се приемат лесно. Но сега на дневен ред в Лудогорец е смяната на Рибейро и схемата, по която това да стане. Новият треньор вече е ясен, но проблемът с настоящия още не е решен.

TrafficNews.bg