Мачът между Черно море и Левски е гвоздеят от програмата на 4-ия кръг в "А" група. Двата отбора имат сметки за уреждане, след като в края на миналия сезон се срещнаха във финала за Купата на България и "моряците" изтръгнаха трофея с гол в предпоследната минута на продълженията. Сега "сините" са жадни за реванш, но старши треньорът Стойчо Стоев отново има много кадрови проблеми. Левски няма победа след първите три кръга, а Черно море ще търси втори пореден успех и изкачване в челото на класирането.

Големият отсъстващ в състава на домакините ще е халфът Мехди Бурабия. Французинът получи червен картон срещу Славия и е наказан. Очаква се неговото място в средата на терена да заеме Марчин Буркхард. Героят от финала за купатаМатиас Курьор и бившият левскар Симеон Райков ще нападат по двете крила, а на върха на атаката ще е Вилиян Бижев, който донесе трите точки на "Овча купел" миналата седмица.

Левски отново не успя да картотекира Атанас Курдов и Умар Диаби, което означава, че в предни позиции пак ще действа Денис Махмудов. Зад него ще играят трима "сини" юноши - Борислав Цонев, Божидар Краев и Мики Орачев. Аут заради травми са Сашо Александров, Мигел Бедоя и Владислав Мисяк. 
Капитанът Веселин Минев се завръща след наказание.

В "А" група двата отбора са се срещали 105 пъти, като Левски има 61 победи, равенствата са 28, а успехите на "моряците" - 16. Головата разлика е 202:88 в полза на столичани.

Вероятни състави:
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Китанов; Станчев, Паланков, Траянов, Венков; Клок, Стенио; Курьор, Буркхард, Райков; Бижев
Старши треньор: Н. Спасов
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Йоргачевич; Прохазка, Белаид, Карнер, Минев; Г. Костадинов, Де Ноойер; Краев, Б. Цонев, Орачев; Махмудов
Старши треньор: С. Стоев

TrafficNews.bg