Тази пролет всички погледи са насочени към първенството на Беларус, което е единственото действащо в Европа от средата на месец март насам. Букмейкърът Bwin включва абсолютно всички срещи от беларуската Висша лига в тиража си, като предлага много залози за двубоите. Точна така  е и този уикенд, след като виждаме шест шест мача в спортния букмейкър на австрийската компания. 

Вwin онлайн предлага на играчите за залагане два двубоя от първенството в събота. Никой от грандовете няма да вземе участие в тези срещи, но пък двубоите се очаква да бъдат интригуващи. От 15:00 ч. един срещу друг излизат отборите на Славия Мозир и Торпедо БелАЗ. Коефициентите за успех на двата отбора са почти изравнени като все пак гостите имат леко предимство. Това е логично като се има предвид, че са на второто място в класирането след 4 победи, 2 равенства и 1 загуба от началото на сезона. Техният опонент също се представя добре, след като има 3 победи, 1 реми и 3 загуби и заема 7-ото място.  Торпедо БелАЗ обаче няма поражения в 4 поредни мача в лигата и е по-вероятно да не загуби в събота. 

Два часа след началния съдийски сигнал на срещата в Мозир, Неман Гродно приема Рух Брест. Домакините са леки фаворити за успеха, но те ще трябва да положат доста усилия, за да спечелят. Неман Гродно са 14-ти в класирането с едва 8 точки. Сезонът не се развива добре за тях - само 2 победи в първите 7 кръга. Предстоящият им опонент Рух Брест е с точка повече до името си, но пък има само 1 поражение в последните си 4 двубоя, докато Неман загуби 2 от предходните си 3 срещи в лигата и ще се стреми този път да запише позитивен резултат. 

Грандовете ще играят в неделя 

В неделя цели 4 мача от беларуската Висша лига са на разположние на залагащите, които може да залагат и с bwin стартов бонус. Богатата програма с мачове от Източна Европа стартира в 14:00 ч. с двубоя между Ислоч и Белшина Бобруйск. Два часа по-късно Шахтьор Солигорск гостува на Витебск в първия по-интересен мач за деня. Шахтьор ще преследва трета поредна победа в лигата и ще се опита да прогресира в топ 3 на класирането. Техният опонент обаче е на 8-ото място с 10 точки и също има шансове за място в челото, ако спечели двубоя и намиращите се отбори по-напред в класирането допусна поражения. Витебск обаче е в серия от 2 поредни загуби и затова Bwin дава предимство на гостите от Солигорск. 

Най-известният тим в Беларус на българските привърженици на футбола - БАТЕ Борисов, гостува от 18:00 ч. на Смолевичи. Коефициентите са твърдо в полза на БАТЕ като победата им е оценена на 1.30. 'Жълто-сините' стартираха слабо новата кампания, но набраха скорост и имат 4 победи в последните си 5 мача. В миналия кръг те надвиха Неман Гродно с 3:1 пред собствена публика за втори пореден успех в лигата. Дали БАТЕ ще продължи с победите и при визитата си на 15-ия в класирането Смолевичи ще разберем в неделя вечер. При успех БАТЕ ще запази мястото си в тройката и може да изпревари втория в класирането Торпедо. 

Последният мач за кръга във Висшата лига на Беларус този уикенд е между Динамо Брест и Динамо Минск. Това е и дербито на 8-ия кръг на първенството. Коефициентите в bwin букмейкър са 2.25 за знак 1, 3.20 за знак Х и отново 3.20 за успех на гостите от Минск. Динамо Брест заема 9-ото място преди началото на кръга с 10 точки, докато Динамо Минск е 13-ти с 9 пункта. Разликите в средата на класирането на Висшата лига на Беларус са много малки и крайният изход от този двубой ще има голямо значение. Динамо Брест може и да спечели титлата през миналия сезон, но тази кампания е разочароваща за тима. "Сините" са записали един успех в последните си четири мача във всички турнири, допускайки три поражения. От колебливата им форма ще се опита да се възползва отборът на Динамо Минск, който спечели три от последните си пет мача във Висшата лига. Гостите от Минск обаче не са запазили нито една суха мрежа в последните си 8 гостувания в лигата, така че трябва да подобрят играта си в защита, ако искат да вземат нещо от визитата си в Брест.