Години наред името на Валери Божинов е синоним на скандал. Почти няма отбор, където нападателят да е играл и след това да не се е стигнало до шумна раздяла. От няколко дни 30-годишният футболист на Партизан отново е централна тема в сръбския печат. Започна се от информацията, че другият българин в отбора - Иван Бандаловски, прави бойкот и не иска да тренира. Часове по-късно изданията в Белград започнаха да коментират и килограмите на Валери. "7 дни спорт" се свърза с Божинов, за да разбере истината от първа ръка.

"Явно сме им интересни на хората. Пак ни забъркаха в скандал и направиха от мухата слон, няма скандал между мен, Бандата и треньора Иван Томич. Повечето неща, които се изписаха в последните дни, са пълни измислици. Оказва се, че и в Партизан работят добре с медиите. Истината е, че клубът иска да ни продаде. А и ние вече не се чувстваме щастливи тук. Проблемът идва от там, че Партизан иска 500 хил. евро за мен и 250 хил. евро за Иван", започва разказа си нападателят.
Според него обаче на този етап много трудно може да се стигне до продажба, тъй като краят на лятото е близо. От една страна, сумите са високи, а от друга, отборите вече са разчели селекцията си и трудно някой ще вади пари в края на трансферния прозорец.

"Нека не се залъгваме - това са космически суми. Трудно някой ще извади такива пари. Водим разговори с ръководството и смятам, че скоро ще стигнем до разбирателство. И аз, и Бандата имаме вече предложения от други отбори. Става въпрос за клубове от Италия и Франция. Повече няма да издам. Скоро ще се разбере", добавя Валери.

Миналия сезон той заби 18 гола за Партизан и смята, че вече няма накъде да се развива в Белград и му е време да смени обстановката.

"Казахме им, че тук няма перспектива за нас и искаме да подпишем с други отбори. Освен това сме готови да се откажем от всичко, което ни дължат - заплата, бонуси, премии. Не ги искаме тези пари, а само да ни пуснат да си ходим. Предлагат ни и на двамата много по-добри условия в други клубове. Не искам да се карам с тях, просто да ме пуснат. Надявам се, че ще се разберем за нормални суми и всичко ще се нареди. Нямам проблем нито с Партизан, нито с треньора. И двамата уважаваме много клуба, защото помогна както на мен, така и на Иван. Вече сме решили, че нашето време тук изтече".

Още новини ТУК

ТrafficNews.bg

По материал на Sportal.bg