Премиерът Бойко Борисов заяви, че следи много внимателно ситуацията със спорта, като най- вече Германия, която разреши рестарта на футболния сезон.

„Немците  са най-дисциплинираната нация и са ми пример. Те най-рано ще отворят футбола. Това е още един социален отдушник, нещо, с което хората да им  минава времето, а не само корона, корона. Каквото приложат като мерки – ще ги последваме”, каза Борисов.

На въпрос за състоянието на Левски и как държавата може да помогне на любимия му клуб, премиерът отговори, че е фен на много отбори, а днес е говорил с Павел Колев за състоянието на клуба. Сметките на собственика са запорирани, а Борисов не искал да се меси в темата. 

"За стария им собственик - те трябва да се обърнат към прокурорите, защото са запорирани сметки и вървят дела. Дори да се изкажа по темата, означава да се намеся в друга власт, което не искам да направя. Има отворена сметка да продължат да помагат.  Уговорил съм договор за реклама, от тях си зависи.Кредит можем да им осигурим. Ако e неясен новият собственик, Левски не им е мил.  Много шалчета са ми дали на врата, и сме помогнали на много по един или друг начин”, каза премиерът.