Близо 2000 заявки за Европейската купа по кикбокс в Пловдив

Състезанието е единственото през тази година в България в календара на Световната федерация по кикбокс WAKO

17.04.2024 19:45 819 0
Близо 2000 заявки за Европейската купа по кикбокс в Пловдив

Европейската купа по кикбокс ще се проведе от утре (18 април) и ще приключи в неделя (21 април) в зала „Колодрума“ в Пловдив, а организатори на събитието са спортните клубове Стар тийм от гСофия и Бултрас Пловдив, съвместно с Българската конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ).

Това ще бъде последната Европейска купа за 2024 година от общо четири включени в календара на Световната федерация по кикбокс WAKO.

Получаването на домакинство на подобен форум е огромно признание за България и предполага пълно доверие от страна на Световната федерация към страната, пишат от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

Подадените заявки за участие в Пловдив са 1953 от 110 клуба и 21 държави. Срещите ще се играят на 8 татмита и 2 ринга.

България ще бъде представена от 710 кикбоксьори във всички възрасти, категории и стилове.

Състезанието ще стартира в петък от 10:00 часа с квалификации, а официалното откриване ще бъде в събота по време на полуфиналите.

„Това е огромна чест за нашата федерация. Благодарен съм, че имаме възможността да се докажем като перфектни организатори и водеща сила в кикбокса. Пожелавам много златни медали на нашите бойци, а от наша страна подкрепата ще е ежеминутна“, заяви президентът на БККМТ Галин Димов, ден преди началото на Европейската купа по кикбокс.

Traffic News е медиен партньор на турнира

В Пловдив ще се проведе престижен международен турнир по кикбоксTop Ten Bulgaria European Cup ще бъде от 18 до 21 април в зала "Колодрума"

Изпрати новина