Скоростно изкачване ще се проведе за първи път на Младежкия хълм в Пловдив. Събитието ще се състои на 3 октомври. 

Състезанието включва изкачване на най-високия хълм в Пловдив за време на бегачи и колоездачи, разпределени в различни възрастови групи, както и провеждане на надпревара в различни общодостъпни силови спортни дисциплини (набирания, кофички, лицеви опори).

„Искаме да популяризираме тези дисциплини в България. Знаете на какъв интерес се радва изкачването на Айфеловата кула в Париж и маратонското изкачване на Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк, и макар че тук мащабите са различни, се надяваме на сериозен интерес и участие на подготвени състезатели“, заявяват организаторите.

Те са подбрали трасе с дължина 2300 метра и денивелация 100 м, като стартът  е зад бензиностанцията на Младежки хълм, а финалът – на върха.

Желаещите могат да се запишат онлайн до 24 часа на 1 октомври, както и на място на следващия ден 12 до 19 часа. В деня на състезанието заявки за участие също ще бъдат приемани.

Таксата за участие във всички състезания е 10 лв, а за всички са осигурени освежителни напитки и атракции, обещават организаторите.