България се наложи с 4:1 победи при гостуването си на Коста Рика в среща за оставане в група II на зона Европа/Африка на Купа "Дейвис". Димитър Кузманов осигури победата нашите с успех в четвъртата среща. Мико се наложи с 6:4, 6:3 над Хесе Армандо Флорес за 74 минути игра.

В последната среща Александър Донски се наложи с 6:2, 6:4 над Родриго Пиедра. В първата среща за ден номер 2 Александър Лазаров и Адриан Андреев отстъпиха драматично по двойки с 6:7(11), 6:4, 6:7(10) от Хесе Армандо Флорес и Пабло Нунес.

При първите два сингъла Димитър Кузманов се наложи над Хулиан Саборио с 6:4 и 6:2 за рекордната си за България 18-а победа за Купа Дейвис, а Александър Лазаров победи Хесе Армандо Флорес със 7:5, 4:6, 6:3. България се представи в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев и Александър Донски с капитан Тодор Енев.

На нашите тенисисти им предстои нова битка Ц през септември, непосредствено преди Sofia Open, като потенциалният съперник все още не е ясен. Според новия регламент в група II са 24 отбора от целия свят, които са разделени на двойки, играещи помежду си. 12-те победители от тези дуели играят по-късно през сезона плейоф срещу 12-те загубили от мачовете от група I.