Получилият тежък удар с карантината по средата на сезона заради заразени с коронавирус национален отбор по биатлон ще има само трима участници на европейското в Душники Здрой (27-31 януари), съобщи "24 часа".

България ще бъде представена на полска земя от Милена Тодорова, Владимир Илиев и Владимир Оряшков. Милена и Владо в петък дадоха отрицателен резултат при тестовете за COVID-19 и възобновиха тренировки в Оберхоф. Оряшков не пътува за Германия и не бе под карантина.

Все още под такава в Оберхоф са Антон Синапов, треньорът Виталий Норицин и двама ваксмайстори. Останалите от групата на националния отбор в Германия заминават за Италия, където в Риднаун ще бъде проведен лагер преди световното в Поклюка (Слвн) от 9 до 21 февруари. От биатлонистите това са Мария Здравкова, Даниела Кадева, Димитър Герджиков и Благой Тодев.

В Италия се очаква да пристигне и Александър Касперович. Наказанието на руския главен треньор на националния ни отбор да не присъства на състезания изтича в края на януари. Той го получи заради неспазване на противоепидемичните мерки във Финландия.