България има повод за гордост! Най-добрият ни тенисист Григор Димитров постигна невиждан успех, след като се класира за финала на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон. В полуфинала Гришо пречупи коравия американец Джак Сок с 4:6, 6:0, 6:3 и вече е трети в света! На финала утре от 20 часа българско време Григор ще играе с белгиеца Давид Гофен, който сензационно отстрани Роджър Федерер и когото нашият много лошо наби с 6:0, 6:2 в предварителната група в четвъртък. Това му отваря огромен шанс да спечели турнира, тъй като Гофен определено е по-удобния му съперник от Федерер.

Мачът срещу Джак Сок започна блестящо за българина, който набързо поведе с 3:0. Сок се стегна и успя да изравни, което стъписа Гришо и до края на първата част той не успя да намери играта си. Американецът проби още веднъж и затвори първия сет. Във втория Гришо излезе преобразен, навлезе по-навътре в корта и показа най-доброто от всичко, което демонстрираше през седмицата в английската столица - перфектно движение по корта, агресивна игра от дъното на корта, ювелирни отигравания на мрежата, убийствен бекхенд по правата, невероятни иретури. Последва втори геврек /6:0/ за нашето момче в турнира. 

В третата част нещата вървяха равностойно до средата, когато Гришо осъществи решителен пробив в подаването на съперника си. След това бе уверен до края, въпреки че трудно затвори мача. В последния си сервис гейм Григор пропиля два мачбола, след което спаси два брейкпойнта, но в крайна сметка по-голямата му класа и опит си казаха тежката дума.

Така в утрешната неделна вечер срещу Давид Гофен, Гришо ще се опита да спечели втората си Мастърс титла след успеха в Синсинати тази година. Каквото и да се случи, най-добрият ни тенисист изпраща най-успешния си сезон в кариерата си до момента и показа, че е готов и за трофей от Големия шлем. А ние трябва да се гордеем, защото българин е над всички в ранглистата на световния тенис. Пред него са само живите легенди Рафаел Надал и Роджър Федерер.