На брифинг днес в Гранд хотел Пловдив беше представеното боксова гала вечер, която ще се състои на 3 октомври, от 19:30ч. на Античния театър. На пресконференцията участваха мениджърът на Кубрат Пулев и главен организатор на събитието Ивайло Гоцев, водещият Орлин Павлов и част от участниците пловдивчанинът Пенчо Цветков, Джоана Нуамеруе, Игор Шевадзутский, Стоян Копривленски. 

Боксовата вечер включва 8 боксови мача и един мач по кикбокс. Освен боксови срещи ще има музикални изпълнения и актьорска вечер. Ще участват 100 кила, Павел и Венци Венц, Deep Zone Project, Нина Николина, формация “Жарава”, Иван Лечев и актьорите Веселин Плачков и Янко Лозанов. Водещи на събитието ще бъдат Орлин Павлов и Мария Силвестър. “Духът на България” ще бъде първата по рода си боксова вечер, която ще съчетава спортна, музикална и театрална програма. 

"Това събитие е първо по рода си не само за Пловдив, но и за цяла България. Ще включва много жанрове ще има и спорт. Идеята беше, когато аз напуснах 1986г. България и отидох в САЩ. Искаме да разнесем българския дух по цял свят. Българският дух живее във всеки един от нас", заяви Ивайло Гоцев.

Украинецът Игор Шевадзутский е бил в лагера на Александър Повектин за срещата срещу Дилан Уайт, в която Поветкин победи. Украинецът е първият чуждестранен боксьор, който пристигна в Пловдив за боксовата гала. 

"Благодаря за поканата, ще се видим на Античния театър. Искам да покажа качествен бокс", заяви Игор Шевадзутский

Мартин Мъри от Великобритания също ще участва на галата. Той е в отбора от Тайсън Фюри и три пъти се е бил за световна титла, веднъж и срещу Генадий Головкин. 

"Благодаря на Ивайло, че станах част от неговия отбор и постигам невъзможното. За мен е чест да съм тук отново. Надявам се всеки да покаже най-доброто от себе си", заяви Джоана Нуамеруе. 

"Подготвен съм и се радвам, че ще се бия в родния си град Античния театър. Готови сме да излезем като гладиаторите и се надявам да победя. Противникът ми е непобеден и обещавам да направим хубава среща и всички да са доволни", заяви пловдивският боксьор Пенчо Цветков. 

"Искам да благодаря за възможността да се кача отново на ринга през 2016г. Особено като знам каква е тематиката на бойния спектакъл – българският дух, за мен ще е много специално. Всички ще покажат какво е български дух. Нямам голяма подготовка, но истинският спортист винаги е във форма. Цяло лято съм тренирал и съм готов за битката. Кристян Милеа от Румъния е силен боец със 102 професионални мача. Добър противник е, но ще го смажа, заяви Стоян Копривленски, който се завръща на ринга в Пловдив в единствената битка по кикбокс на 3 октомври.

Ивайло Гоцев коментира и тежки преговори с мениджъра на Джошуа Еди Хърн.

"Еди Хърн се оказа много сложен противник извън ринга. Човек, на който не може да се разчита. Преминахме през тези етапи и преглеждаме финалния етап на договора. Би трябвало до няколко дни контрактът да се подпише. Договорът е изготвен от техния адвокат и преработен от нашия. Нашият адвокат Джон Уърд направи специална клауза да бъда продължен контрактът. 12 декември Лондон с или без публика. Кубрат тренира не е спирал. Той е острието на българския спорт за годината. Това ще е събитие за годината." 

"Планът беше Тервел Пулев да играе, но поради технически причини той не успя да се подготви за този мач. Имаше травми, важно е да си готов, когато залагаш всичко. Следващият негов мач ще бъде на 17 октомври във Велико Търново", заяви Ивайло Гоцев за предстоящите планове на Тервел Пулев.