Алманах за най-добрите треньори в Пловдив и областта ще излезе до края на годината с финансовата подкрепа на Община Пловдив. В книгата, дело на журналистите Диян Никифоров, Илия Кисимов и Нейко Дамянов, са събрани над 300 страници за живота и треньорската дейност на общо 103 треньори, подготвили най-големите имена на пловдивския спорт, покорили олимпийски и световни върхове. Материалите ще бъдат илюстрирани и с над 400 снимки, някои от които за пръв път ще бъдат публикувани, споделят авторите.

„Зад успеха на всеки един спортист стои много труд, положен не само от него, а и от треньорите му. Аз самият съм бил спортист и приветствам идеята любителите на спорта да се запознаят с делата на треньорите, още повече че няма друг град в България с толкова много спортни успехи“, заяви на срещата с авторите кметът Здравко Димитров.
Новата книга е своеобразно продължение на предишния труд на авторите, в който бяха представени над 100 от най-добрите и успели спортисти под тепетата.

Премиерата на алманаха се очаква през декември, а амбицията на тримата журналисти е да съвпадне с традиционния Бал на спортиста, организиран по традиция от Община Пловдив.