Академик победи Берое с 97:89 в среща от поредния кръг в НБЛ. Пловдивчани записаха много важен успех и общо трети пореден срещу стразагорци във всички турнири от началото на сезона. 

Пловдивчани стартираха ударно в двубоя и спечелиха първата част с 30:14. Берое обаче се върна в двубоя и спечели втората четвърт с 35:21. Така на полувремето пловдивчани водеха само с две точки 51:49. 

Пловдивчани спечелита третата четвърт с 29:22, а последната беше спечелена от Берое с 18:17 и така след 97:89 пловдивчани записаха много важна победа срещу Берое, с който се бори за четвъртото място. 

Цели трима играчи за Академик записаха по 18 точки - Йере Вучица, Николай Николов и Обрад Томич. 

Бради Роуз с 25 точки стана най-резултатен за Берое. 

В поноделеник Академик ще гостува на Берое в среща от 14-ия кръг в НБЛ. 

Ето и какво казаха старши треньорът на Академик Йордан Янков и баскетболистът Николай Николов.

Йордан Янков: Много съм доволен - това е най-добрият ни мач от началото на сезона. Имахме и спадове - през втората четвърт. Беше ясно, че ранната ни разлика нямаше как да остане, тъй като Берое е добър отбор. Изиграхме страхотен мач, играчите се раздадоха 100 процента. Успяхме да се справим с Гавин. Имам забележки, но те са свързани с липсата на фокус и липсата на опит. С течение на сезона младите ще се подобряват още. Нашият отбор играе според това каква му е мотивацията. Ще се опитаме да запазим 4-тото място, но имаме дългосрочна цел - да развиваме младите ни баскетболисти. Борбите в нападение са важна част от играта ни. Играем като отбор и това ме радва най-много.
 
Николай Николов: Играхме много добре в началото, подходихме доста сериозно, тъй като Берое изигра добре в последния си мач. Играхме много добре в нападение, подавахме си топката и се получи интересен мач за зрителите. Имаме добри шансове за по-предно класиране, във всеки мач играем за победа. Чувствам се отлично в Академик, организацията е на много високо ниво, от мен се иска да се развивам във всички аспекти на играта.