Академик Бултекс 99 се подсили с двама нови играчи до края на сезона в НБЛ и Балканската лига. Пловдивският баскетболен клуб привлече Михаил Танев. За последно той игра в норвежкия Фрьоя Лаксевог. Това ще бъде втори престой на Танев в Академик Бултекс 99, за който игра преди няколко години, докато отборът бе в А група. Михаел Танев е роден в София на 15 декември, 1990 година, висок е 200 см и тежи 98 кг. Играе на постовете леко крило и лек център. Играл е  също за отборите Овергаз, Септември, НСА, Дунав 2007, Казино Капитол Спартак МВР, Спартак Плевен, Академик Благоевград, Атлетик София, Чавдар Троян.

Под наем до края на сезона от Берое пристига 21-годишното леко крило Ивайло Тонев. Той е роден на 4 февруари 1999 година в Хасково, преди да подсили тима от Стара Загора през 2018 година е играл за Шампион 2006 и ЦСКА. След края на сезона Берое запазва правата си върху играча, като целта е да трупа повече игрови минути в Академик Бултекс 99.

Михаил Танев ще бъде на разположение на старши треньора Асен Николов за подновяването на сезона в НБЛ в събота, 29 февруари, когато Академик Бултекс 99 посреща Ямбол от 18 часа в зала СИЛА. Ивайло Тонев ще започне тренировки от понеделник, тъй като лекува травма в адукторите.