Академик Бултекс 99 загуби драматично като домакин от Спартак Плевен със 71:75 /16:22, 21:19, 16:19, 18:15/ в мач от поредния кръг на НБЛ. Домакините не можаха да намерят стрелбата си, а предимството на гостите под коша на сръбския център Горан Остоич и Димитър Маринчешки, както и солидната игра в защита, им помогна за измъкнат победата след инфарктно развитие на мача в края. В последната четвърт домакините губеха с 10 точки, успяха да се върнат и да намалят само до 2, но за повече не им стигнаха силите.

Академик Бултекс 99 започна добре и поведе с 12:6, но в рамките на първата четвърт допусна изравняване и пълен обрат до 14:19. С тройка на Мартин Маринов със сирената Спартак взе аванс от 22:16 след началните 10 минути. В началото на втората четвърт домакините стопиха пасива си и обърнаха до 3 точки в своя полза след тройка и три точни наказателни удара на Шакир Смит. До почивката обаче гостите върнаха аванс от 4 точки с добри изяви на Маринчешки в нападение.

След антракта мачът вървеше равностойно, но постепенно солидната защита и предимството на гостите под коша взе връх и Спартак прибави още 3 точки към аванса си преди последната решителна четвърт. В нейното начало Острев вкара тройка и за пръв път в мача направи двуцифрена разлика за Спартак. 2.44 минути преди края домакините свалиха пасива до 2 точки след тройка и точен наказателен удар на Шакир Смит. Гостите обаче успяха да задържат крехката си преднина и да се поздравят с крайната победа.

Шакир Смит бе най-резултатен за домакините с 20 точки, Васил Бачев вкара 16, Секулов и Танев - по 7. За победителите най-полезен бе Остоич с дабъл-дабъл от 18 точки и 11 борби, Маринчешки също записа дабъл-дабъл от 17 точки и 12 борби, Константин Коев добави 14 точки.