Президентът на пловдивския баскетболен клуб Академик Бултекс 99 Васил Врачев разпространи официално обръщение, в което изказва своята благодарност към основния спонсор на клуба - фирмата Бултекс 99 по повод навършващата се днес 10-годишнина от сътрудничеството. Ето какво се казва в обръщението на президента на клуба:

Днес се навършват 10 години, откакто фирма Бултекс 99 ни подаде ръка и помогна да върнем баскетбола на спортната карта на Пловдив. В тази връзка от мое име и от името на целия клуб Академик Бултекс 99 искам да изкажа огромната ми благодарност към компанията. С нейната безрезервна помощ отборът се завърна в баскетболния елит на България при мъжете и само за два сезона успя да се утвърди като фактор, с който всички се съобразяват. Второ място в редовния сезон, два полуфинала в турнира за Купата на България, историческо 4-то място в шампионата на НБЛ, исторически бронзови медали в Балканската лига - това са постиженията ни за последните 5 години, постигнати с подкрепата на Бултекс 99, които никак не са малки след продължилото преди това близо 20-годишно отсъствие на пловдивския мъжки баскетбол от голямата сцена. Благодарение на тази подкрепа привлякохме утвърдени специалисти за каузата на клуба, а през отбора минаха куп баскетболисти, оставили ярка следа в родния баскетбол. През настоящия сезон представителният тим е на първо място в Балканската лига със 7 победи и само една загуба и има всички шансове отново да спечели медали.

Успоредно с подема на мъжкия отбор, отново с подкрепата на Бултекс 99 успяхме да възродим и детско-юношеската школа, която записа безпрецедентни успехи в последните няколко години. Шампионска титла в Младежката лига, историческа първа титла при 12-годишните, исторически требъл - титла, Купа на България и Балканска лига при 14-годишните, които завършиха без нито една загуба на вътрешната сцена през въпросния сезон. Децата на клуба продължават да жънат победи, като през тази година нямат загуба при 12, 13, 14 и 16-годишните. При 10-годишните пък разполагаме с цели три отбора. Успяхме да привлечем много подрастващи към баскетбола. В момента имаме 11 групи по училищата, а в цялата школа се готвят над 300 деца. Всичко това показва, че сме на прав път, благодарение на спомоществувателсвото на Бултекс 99, което се надяваме да продължи и занапред. Благодарим!

Васил Врачев, президент на Академик Бултекс 99