Ботев Пловдив постигна първа победа в „А“ група, след като надделя над Пирин Благоевград с 1:0 като гост. Единственото попадение в срещата бе дело на Алекс Колев в 13-тата минута. „Жълто-черните“ трябваше да доиграят срещата с 9 души, след като Филипов и Златков получиха червени картони.

„Канарчетата“ почнаха по-активно и първото по-интересно положение бе пред вратата на Пирин. След хубава атака в 10-тата минута топката се озова в краката на Серкан Юсеин, който стреля, а кълбото се удари в ръката на защитник на домакините, но съдията не отсъди дузпа.

В 13-тата минута след феноменален пас на Йордан Христов Алекс Колев с глава промуши топката през ръцете на излезлия неразчетено вратар на Пирин и откри резултата.

Ботев остана с човек по-малко още в 28-тата минута, когато Филип Филипов получи втори жълт картон, след остро влизане в краката на Якимов.

Последваха няколко добри прояви на бразилския вратар на Ботев Голас, който бе дебютант в днешната среща.

През втората част „канарчетата“  логично се прибра в собствената си половина и разчитаха на контраатаки.

Най-чистото положение за Пирин бе в 69-тата минута. След невероятни разбърквания пред Голас, Йордан Христов изчисти от голлинията,  а след това бразилецът се справи със страхотен удар на футболист на Пирин, а след нов удар от Якимов десния бек на Ботев отново изчисти топката.

В 85-тата минута Ботев остана с 9 души на терена, след като централният бранител Даниел Златков получи втори жълт картон. На повторенията обаче се видя, че той играл с топката и нарушение въобще нямаше.

В продълженията Мартин Тошев можеше да изравни резултата, но топката мина покрай вратата след негов удар с глава.

С победата си Ботев се изкачи на 7-мо място с актив от 5 точки, а Пирин остана на дъното само с 1 точка.

TrafficNews.bg