Състезателят на садовския клуб "Гладиатор" Васил Димитров записа пореден голям успех през тази година. След като стана европейски вицешампион по карате киокушин в Полша, Васко покори и световния връх в Япония. На шампионата на планетата при юношите старша възраст той бе безапелационен в най-тежката категория. По пътя към титлата Васко изигра три мача, в които победи южноафриканец с вазари, руснак след продължение и иранец със съдийско решение в редовното време. Тръгнах с мисълта за златния медал и го спечелих с много тренировки, воля и упоритост, заяви шампионът специално за TrafficNews.bg.

Васил Димитров е възпитаник на старши треньора Драган Драганов, който е световен шампион за ветерани. Младият каратист от Садово е многократен държавен първенец, европейски шампион,  два пъти европейски вицешампион и трети на световно в категорията си. Васил бе единственият представител на пловдивския регион в първенството и една от най-големите ни надежди в този спорт.

На световното в Япония българите спечелиха още медали. Станислава Бойчева завоюва абсолютната шампионска титла от турнира All Japan, Валерия Лозанова стана бронзова медалистка на ката и кумите, Валентин Вълчанов и Мариела Любенова за малко не успяха да спечелят своите финали, но завоюваха вицешампионските титли, Яни Кръстев взе бронзов медал