Локомотив стартира новия сезон 2024-2025 в родния футболен елит с минимален успех над Арда с 1:0. Единственото попадение реализира Ефе Али в 42-та минута, но малко след това той заедно с Тонислав Йорданов от Арда бяха изгонени и двата тима доиграха мача с 10 човека. Любопитно е, че от началото на новия сезон в първите три мача бяха дадени цели 5 червени картона. 

Играчите на Локомотив със специални фланелки, които бяха пуснати в продажба с благотворителна цел в помощ на семейство Трайкови. Играчите на двата отбора разпънаха транспарант "Всички като един заедно с Ева и Румен и битката за живот".

Заради наказание от миналия сезон новият треньор на Локомотив Любослав Пенев не беше на резервната скамейка, а неговият помощник Атанас Стоилов ръководи двубоя.

В 19-та минута се откри първа добра възможност пред Локо, след като Камдем се озова в наказателното поле и стреля, но Господинов беше излезнал добре и изби в корнер.

В 36-та минута играчите на Локомотив с основание имаха претенции за отсъждане на нарушение, след като вратарят на Арда Анатоли Господинов улови топката извън наказателното поле. На повторенията се видя, че Господинов наистина е уловил топката извън пеналта.

В 40-та минута Камдем даде пас в пеналта към Мартин Петков, който отблизо стреля, но Господинов изби. 

В 42-та минута Локомотив успя да откри Господинов изби удар на Христо Иванов, но при добавката топката попадна при Ефе Али, който овладя и с хубав удар от воле разстреля вратаря на Арда за 1:0. 

Арда отговори с удар на Борислав Цонев, който Томов изби. 

Във втората минута от д Арда вкара. Станислав Иванов получи топката в пеналта и отправи удар, който влетя в мрежата на Томов. След близо 4-минутно гледане с ВАР обаче голът беше отменен заради засада.

В края на полувремето Тонислав Йорданов и Ефе Али се сдърпаха след отсъдено нарушение за Арда и двамата бяха изгонени, след като получи два жълти картона в рамките на няколко секунди и така двата отбора трябваше да доиграят мача с 10 човека. Любопитно е, че това беше 4-ия и 5-ия червен картон от началото на сезона след само три мача. 

След фаула Иван Телев стреля слабо и Томов улови. 

В 51-та минута Борислав Цонев стреля от дистанция, но над вратата.

През втората част така и нямаше други чисти положения пред една от двете врати. 

Следващата неделя Локо гостува на Ботев в пловдивското дерби. Арда ще приеме Крумовград.

Така Локомотив започна с победа новия сезон в родния елит. 

Локомотив: Кристиан Томов, Ангел Лясков, Мартин Паскалев, Хорхе Сегура, Оливие Камдем, Ефе Али, Христо Иванов (Мартин Хайдаров 83 мин.), Ивайло Иванов (Жулиен Лами 65 мин.), Николас Пенев (Владимир Медвед 65 мин.), Димитър Илиев (Жулиен Лами 65 мин.), Мартин Петков (Данило Полонский 88 мин.)

Арда: Анатоли Господинов, Феликс Ебоа Ебоа, Емил Виячки, Милен Стоев, Илкер Будинов (Офор Чинонсо 66 мин.), Борислав Цонев, Иван Тилев (Стефан Статев 82 мин.), Борис Тютюков (Димитър Велковски 46 мин.), Джелал Хюсеинов (Баран Аксака 82 мин.), Станислав Иванов, Тонислав Йорданов