Локомотив загуби с 1:2 от Тотнъм и отпадна във втория предварителен кръг на Лига Европа. Локомотив изненадващо поведе с гол на Георги Минчев, но Хари Кейн от дузпа и Ндомбеле решиха мача с попадение след 80-та минута. Локо завърши и с 9 човека двубоя след два червени картони при дузпата.

Мачът стартира с много сериозна опасност пред вратата на Локомотив. Хю Мин Сон се озова на много добра позиция и стреля, но Луков успя с крак да избие. В 11-та минута Ло Селсо намери чудесно Бергвайн, който от границата на наказателното поле нацели напречната греда с много силен удар. В 28-та минута Бергвайн отново беше главно действащо лице, след като падна в наказателното поле от Тотнъм поискаха дузпа, но такава не беше отсъдена и това разгневи много Моуриньо и целия щаб на гостите. Малко по-късно последва и много опасен удар на Кейн, който премина покрай вратата. В 42-та минута Сон пусна пас по тревата към Кейн, който опита интересно изпълнение с пета, но Луков спаси. В последните секунди на първата част Локо стигна до първа по-сериозна възможност. Митко Илиев изведе много добре Карагарен, който се измъкна хубаво, но стреля над вратата.

В началото на второто полувреме феновете на Локомотив, които гледаха двубоя на видеостена зад стадиона пуснаха заря. В 53-та минута Тотнъм стигна до първа сериозна възможност през втората част. Бен Дейвис пусна по тревата към Сон, който стреля, но над вратата. В 59-та минута Луков спаси удар на Хари Кейн. Последва опасен удар на Ло Селсо, който премина покрай вратата. В 70-та минута Локомотив откри! Салинас центрира от корнер, а Димитър Илиев продължи с глава към Георги Минчев, който с глава реализира. В 79-та минута Тотнъм получи дузпа, след като Динис Алмейда опита да спаси с ръка удар на играч на гостите от голлинията. Съдията видя това, изгони бранителя на Локомотив и даде дузпа, а при разправиите за втори жълт картон беше изгонен и Бирсент Карагарен и така пловдивчани останаха с девет души. Хари Кейн реализира дузпата и изравни резултата. В 82-та минута центриране на Моура беше засечено от Кейн, но Луков направи страхотно спасяване и изби в корнер. В 85-та минута Моура пусна по земя към Ндомбеле, който успя да засече и направи пълен обрат - 2:1 за Тотнъм. 

В следващия кръг Тотнъм ще гостува на победителя на Шкендия от Северна Македония. Локо остава да се съсредоточи в първенството и в турнира за Купата на България. Тимът гостува в неделя на Етър.

Локомотив: Мартин Луков, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Динис Алмейда, Петър Витанов (Филип Михалевич 81 мин.), Парвиз Умарбаев (Кристиан Илич 68 мин.), Бирсент Карагарен, Момчил Цветанов, Лукас Салинас, Анте Аралица (Георги Минчев 68 мин.), Димитър Илиев

Тотнъм: Юго Лорис, Мат Дохърти, Ерик Дайър, Давидсон Санчес (Лукас Моура 73 мин.), Бен Дейвис, Муса Сисоко (Танги Ндомбеле 62 мин.), Пиер-Емил Хьойберг, Джовани Ло Селсо, Стивън Бергвайн (Ерик Ламела 70 мин.), Хюн Мин Сон, Хари Кейн