Феновете на Локомотив могат да бъдат горди с този отбор. Техните любимци се завърнаха подобаващо в Европа с победата с 2:0 срещу Спартак Търнава и мечтаят за поне още една черно-бяла вечер у дома. Снощната си струваше - пълни трибуни на Лаута, наелектризираща атмофсера, всеотдайна подкрепа от първата до последната минута и заслужена радост от начина, по който отборът на Бруно Акрапович проведе тази битка. 2:0 е отличен турнирен резултат, а пловдивският тим изигра мача като солиден турнирен боец. 

Локо има отбор и го показа в пълна степен навръх 93-тата годишнина от създаването на клуба. Показа, че с търпение, постоянство и загърбване на излишните драми резултатите идват рано или късно. След колебливото начало, което бе напълно обяснимо, предвид характера на мача и липсата на европейски опит у голяма част от състезателите, черно-белите се бориха със сърце за победата, за феновете си, за своята чест. Не се върнаха в глуха защита, не спряха да бъдат агресивни и след първия и след втория гол, действаха задружно и компактно. А и както каза старши треньорът Акрапович - с тези фенове отборът е способен на чудеса. 

Да, това бе само един мач, един успех, която все още нищо не гарантира, тъй като предстои тежък реванш. Но бе постигнат на стадион, който отдавна не се бе пълнил до такава степен, беше позабравил този завладяващ шум и не беше опитвал вкуса на евротурнирите. Победата е знакова, макар и да няма блясъка на предишни черно-бели епопеи у нас и в Европа или пък на спечеления финал за Купата на България през май. Най-малкото защото за пореден път показа силата на единството между отбор и фенове и накара всички тях да мечтаят по-смело.