Старши треньорът на Локо Бруно Акрапович бе много доволен от победата с 2:0 срещу Левски на Лаута в първия полуфинал от турнира за Купата на България. Щастлив съм, показахме характер, вкарахме уникални голове. Това бе първото полувреме на битката, има още един мач, който ще бъде мноо труден, защото Левски е силен противник. На тренировка работим само с топка, Салинас и Умарбаев добре определяха темпото в средата на терена. Не ми е трудно за работя с момчета, които искат да играят ида правят кариера. Целта ни е винаги да печелим признание, че сме играли добре през целия мач, имаме страхотен колектив. Шансовете остават 50:50, както и преди този мач. Срещу ЦСКА в първенството искаме да играем по същия начин, но ще е трудно, коментира Акрапович.

Вече сме с една идея по-близо до финала, все пак взехме аванс от чисти два гола, коментира капитанът на Локо и автор на първия гол Димитър Илиев. С изключение на първите 10-15 минути, контролирахме мача, направихме хубави комбинации, вкарахме хубави голове, след почивката може би отпаднахме, а и Левски игра по-остро. Добър турнирен резултат. Особено преди почивката бяхаме по-бързи и агресивни, този мач със сигурност е крачка напред. Дано издържим на сгъстения цикъл без контузии. Оптимисти сме за мача с ЦСКА, трябва да сме в тройката, за да имаме три домакинства в плейофите, допълни Илиев.

Старши треньорът на сините Петър Хубчев естествено бе разочарован от мача. През първото полувреме бяхме много далеч от противника, закъснявахме в единобоствата - това беше проблемът. Може би имаме положения, но трябва да започнем да ги вкараме, трябва ни повече увереност. Отсъствието на Миланов и Паулиньо се отрази, както и много други неща, които не искам да коментирам. Трябва да победим в реванша, каза старши треньорът на Левски Петър Хубчев.

Купата няма да излезе оттук - другите да не се надяват, каза президентът на Локо Христо Крушарски.

Какво казаха още собственикът на Локо и спортният директор Георги Иванов - Гонзо - вижте във видеото: