Баскетболният треньор на Левски Лукойл Тити Папазов, който се превърна в основен радетел за спасението на футболния Левски, увери, че 26-кратните шампиони няма да фалират и че Васил Божков е обещал, че ще му прати акциите. Той подчерта, че "Лукойл" няма да става спонсор на сините и добави, че заради морала такъв няма да става и компанията на Цветомир и Боян Найденови "Ефбет".

Васил Божков и Георги Попов няма да фалират Левски. В света е измислена една дума за такъв момент - благодаря. Г-н Божков до момента безупречно издържа клуба, но вече няма такава възможност. Акциите ще са в мен, ще се наспя след това. В последните два месеца имаше един лост - това съм аз. Почти сам извървях пътя, винаги съм имал екипи. Искам да благодаря на хората, които в седмицата от 28 април се събрахме и заедно извадихме кестените от огъня.

Към вчерашна дата всички говореха, че Левски няма да го има. Първата задача е изпълнена, Левски може да бъде спасен. 400 000 лева месечно за осигуровки не е вярна цифра. Левски доживя своя катарзис, Левски е първият български клуб с нова формула на управление. Левски ще бъде футболен клуб на морала, а това е изиксване.

Не знам дали с поведението си през годините заслужаваме да носим името на най-моралния човек може би в историята на България. За да сме свързани с Апостола, трябва да станем морални. Бил си собственик, отделил си всичко, а се пее "Батков, к*рво". Иво Тонев му се вменява кражба от трибуната. А тя не е платена още - как да се краде от нещо, което не е платено?! Спас Русев човекът също много се интересуваше от Левски.

Само Томас Лафчис не е оплют от собствениците, а Бог спаси Грашнов от нападки. Васил Божков не е плют също. Три месеца никой от Левски не му се е обадил на Божков. Този човек 12 месеца е създавал комфорт в клуба, не заслужаваше ли аджеба едно: "Как си?". Обадих му се, службите сигурно са чули. Той каза: "Тити, аз съм Васко".

Думите му, че Бойко Борисов ще намери друг идиот за Левски? Това не знам. Аз не мога да съм параван или нечия подлога. Кой ще дава парите ли? Това е тема на друг разговор. Кой ще дава парите това е моя лична отговорност.

Обикновеният син фен показа на какво е способен от февруари насам. Няма начин да накараш някой да дава, когато някой богат дава. Сините фенове показаха уникална класа. Левски има зад гърба си най-великото име, марката и хората, които са последователи на това име.

Аз съм вярващ човек и за разликата от почти цялата държава не лъжа, никой няма зад мен. Първият човек, на когото се обадих, благодарност е най-важното качество, беше Валентин Златев. Моят живот - баскетбол! Затова му се обадих и казах, че имам кауза. Той каза: "Тити вероятно ще ми липсваш, нямам право да те спирам в твоята кауза да спасиш Левски".

Категорично не може "Лукойл" да стане спонсор на Левски. Тази тема искам да бъде табу, не съм параван на никого! Братята Найденови ли? В този живот, ако искаш да успяваш вечно, трябва да следваш само морала. Познавам добре Цветомир Найденов, не е против него, няма как г-н Божков да ми е гласувал доверие и... Няма как.

Трябва да бъда себе си, трябва да следвам думата морал. Г-н Божков каза, че ме вижда, че много искам и ще прати акциите по DHL", каза баскетболният треньор пред bTV.