Изпълнителният директор на Левски Павел Колев разкри тревожни новини за финансовото състояние на сините след драмите със спонсора Васил Божков. Колев оповести каква сума има към момента в касата на клуба. Парите, с които Левски разполага, са 200 000 лева. Голяма част от тях обаче ще бъдат изхарчени по организацията на мача с ЦСКА-София на 15 февруари, както и по текущите разходи по функционирането на отбора. Сумата, която трябва да бъде превеждана към НАП пък е 143 000 лева.

200 000 лева имаме в сметката в момента, голяма част от тях ще бъдат изхарчени около организацията на мача с ЦСКА-София, а имаме и доста режийни. В края на месеца приключваме с финансовите средства, които имаме в момента. Все още никой официално не се е свързал с нас да предложи спонсорски договор. Ако пълним стадиона във всеки мач, е добър приход. Продажбата на футболисти също е възможност, каза Колев в ефира на “Дарик”.

Закупуване на абонаментни карти е един от вариантите да се подпомогне. Ще стартираме и дарителска кампания за стабилизиране на ситуацията. Нямаме все още разрешение да го направим в една определена банка, но ще проучим възможността да го направим в други. Има някакви рестрикции наложени към нас, за които ние не знаем, каза още Колев.

Не виждам изход, ситуацията е патова и не знам как може да се разреши тази сложна позиция. В момента свежи финанси няма как да влизат в клуба и оперираме с това, което имаме, а то е доста ограничено, а това не ни дава много поводи за оптимизъм. В някакъв момент ще опрем и до заплатите на футболистите, което ни поставя в позиция партер. Нямаме никаква информация от собствениците на клуба. Колкото и да искаме да сме честни с всички на много от въпросите нямаме отговори, каза още шефът на сините.

Междувременно Националният клуб на привържениците на Левски призовава за незабавна и мощна активизация през целия полусезон.

"Призоваваме всички членове, всички структури из страната, всеки един от вас, да закупи своята абонаментна карта за мачовете на Левски. Призоваваме ви да подтикнете своите близки да направят същото. Ситуацията в клуба ни изисква пълната мобилизация на синята общност. В следващите дни ПФК Левски ще открие дарителска сметка, в която ще се набират средства за погасяване на задълженията на клуба към НАП. Става дума за 143 хиляди лева месечно. В следващите 34 месеца. Ако Левски не плаща тази сума всеки месец, споразумението ще отпадне. Дебело подчертаваме, че ситуацията изисква незабавните ни действия", пише НКП в официалния си сайт.