След като през тази седмица на стадион „Георги Аспарухов“ бе отворен пункт за ваксинация срещу COVID-19, от услугата му се възползваха и част от играчите и треньорите на "сините".

Близнаците Борислав и Радослав Цоневи, младоците Георги Александров, Патрик-Габриел Галчев, Марин Петков, Мартин Петков и наставниците Тодор Симов и Георги Стоянов си поставиха ваксина след една от тренировките на отбора.

„Тези момчета имаха някакви дребни проблеми за по-малко от 10 часа, но вече са добре. Останаха още двама-трима от отбора да се ваксинират, ще изберем точния ден с оглед на сгъстения цикъл. Напредваме в това отношение. Това е пътят, за да можем да работим спокойно. Ние сме задължени по най-добрия начин да се грижим за здравето на колегите в съблекалнята, същото важи и за треньорите. Ако един се разболее, има опасност целият отбор да замине. Но според мен, ако си ваксиниран, възстановяването ще бъде кратко или много леко ще бъде прекарана болестта“, заяви Станимир Стоилов, цитиран от gong.bg.

Футболистите на Левски дадоха пример – ваксинираха се срещу COVID-19Първи от играчите на сините, който си постави ваксината бе Марин Петков