Лудогорец удари Левски на Герена с 2:0 и запази аванса си от 5 точки на върха на класирането пред ЦСКА. Орлите бяха по-добрият и по-класният тим, проведоха двубоя по-правилно и заслужено се поздравиха с крайния успех, който можеше да бъде и по-изразителен. Сините за пореден път показаха, че неразбориите в последните години са нанесли трайни поражения върху играта им и че все още не са дорасли за големи мачове. Това бе 9-и двубой между двата тима, в който Левски няма победа срещу шампионите. Отборът на Стойчо Стоев, за който това бе повторен дебют, има 59 точки и отново гледа към титлата след колебливото начало на пролетния полбусезон. ЦСКА е втори с 54, Левски - трети с 51. Ботев е на 4-то място с 44 точки.

Противно на очакванията мачът започна с натиск на Лудогорец, който пропусна три положения началото. Най-напред Михайлов отрази ударви на Серкан Юсеин и Вандерсон, след това Кешерю нацели гредатаслед удар с глава при центриране на Сисиньо отдясно. В 21-та минута орлите закономено откриха резултата. Кешерю пусна към Марселиньо, бразилецът проби между Яблонски и Рейш, като чехът изби топката на шпагат, но тя рикошира в нападателя на гостите и прехвърли Михайлов за 0:1. При последвалата атака Костов пропусна да изравни. Голмайсторът беше изведен отдясно и стреля силно, но Пламен Илиев изби в корнер. До края на полувремето двата тима създадоха още няколко положения, но резултатът се запази.

През втората част лудогорец умело удържаше опитите на сините да сътворят нещо смислено в атака. Към края на двубоя Шверчок можеше да вкара втори гол и да реши мача, но стреля встрани от вратата от удобна позиция. Все пак това направи Лукоки в добавеното време. Шречков го изведе отлично, нападателят финтира защитник на сините и за втори път опъна мрежата.

ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 0:2

0:1 Марселиньо (21)

0:2 Лукоки (90)

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Жерсон Кабрал, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Костов
Старши треньор: Г. Дерменджиев

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Сисиньо, Козмин Моци, Драгош Григоре, Антон Недялков, Светослав Дяков, Серкан Юсеин, Джоди Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Клаудиу Кешерю
Старши треньор: С. Стоев

СЪДИЯ: Драгомир Драганов

СТАДИОН: “Георги Аспарухов”