Италианският атакуващ халф Диего Фабрини е трансферна цел на Левски, твърди fanatik.ro, цитиран от sportal.bg. Халфът е собственост на румънския елитен Ботошани, където играе и Ервин Онгенда, който пък беше на проби при “сините”. 28-годишният футболист е изиграл 24 двубоя за първенство, в които е реализирал 5 попадения.

Според румънския сайт преминаването му в Динамо (Букурещ) се е считало за сигурно, но това вече не е така. Причината е, че интерес към него е декларирал и Левски. Диего има контракт с Ботошани и за следващия сезон, което означава, че за него ще бъде плащана трансферна сума.

Диего Фабрини е роден на 31 юли 1990 година, висок е 181 сантиметра. Професионалната му кариера стартира в Емполи, а в родината си носи още екипите на Удинезе, Палермо, Сиена и Специя. Играл е в английските Уотфорд, Милоул, Бирмингам и Мидълзбро. Носил е екипа и на испанския Овиедо, от който през лятото на 2018-а преминава в Ботошани. Фабрини е бивш младежки национал на Италия (12 мача с 1 гол), като има и един мач за Скуадра адзура. Той дебютира за тима на 15 август 2012 при поражението с 1:2 от Англия - влиза като резерва в последните 6 минути.

Това е вторият италианец, който е попаднал в полезрението на Левски за лятна селекция. В Румъния вече съобщиха, че главният скаут на клуба Богдан Патрашку е наблюдавал на живо изявите на нападателя на Динамо (Букурещ) Матиа Монтини. В 16 шампионатни мача той е реализирал 9 гола за "червените кучета". Нападателят е роден на 28 февруари 1992 година, висок е 175 сантиметра.