Левски ще иска преиграване на реванша с малтийския Хамрун Спартанс, обявиха от "синия" клуб на своя сайт:

"Уведомяваме Ви, че в петък, 12 август, малко преди 21:00 часа, при спазване на 24 часовия срок и след внимателна преценка на случая, екип под ръководството на изпълнителния директор Ивайло Ивков депозира протест пред УЕФА с искане за преиграване на мача с „Хамрун“.

Представени са необходимите доказателства за допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача.

Предстои случаят да бъде спешно разгледан от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА".

Ситуацията се разигра след гола на Цунами за 1:1 - малтийците подновиха играта от центъра, но още преди това да се случи футболистът на гостите Додо навлезе няколко метра в половината на Левски. Точно към него бе насочена дългата топка, която той върна и неговият съотборник Райън Камензули вкара за 1:2.

Въпреки апела на "Левски" за преиграване на мача реванш с "Хамрун Спартанс" за Купата на конференциите заради нарушение на правилника, допуснато от рефера, УЕФА вече насрочи ден и час за следващия двубой на малтийците в плейофите на турнира и дори обяви съдията на предстоящата среща.

Сръбският "Партизан" и малтийците ще играят в Белград на 18 август, четвъртък от 22 часа бълг. време.

За рефер на мача е определен словакът Филип Глова. Негови помощници ще бъдат сънародниците му Петер Беднар и Даниел Полачек.