Контролният пакет акции на ПФК “Левски” АД ще премине в сдружение с нестопанска цел. Това става ясно от поканата за общо събрание на сдружение “Синя България”. Фенският тръст притежава 10% от акциите на клуба и е вторият по големина акционер в момента - най-големият от миноритарните. 86,6% от акциите са на Наско Сираков, след като му бяха прехвърлени от Васил Божков. Останалите са притежание на дребни акционери. 

“Синя България” свика общо събрание на 13 ноември (събота) от 10 часа. Точка 5 от дневния ред гласи: “Приемане на решение Сдружение “Синя България” да прехърли акциите си в “Професионален футболен клуб Левски” АД на ново сдружение с нестопанска цел, което да притежава контролния пакет акции на “Професионален футболен клуб Левски” АД.”

Така написаният текст означава, че плановете на тръста включват и настоящият мажоритарен акционер на “Левски” Наско Сираков ще прехвърли своите дялове на въпросното ново сдружение с нестопанска цел, което да поеме контрола върху клуба. Или иначе казано - “Левски” да има нов собственик. Няма обаче никаква информация за евентуална готовност на самия Сираков да направи желаното от феновете действие, пише "24 часа". 

Ден преди да стане публично достаяние дневният ред на общото събрание на “Синя България” на фейсбук страницата Синя Приказка се появи информация, че тръстът и Националният клуб на привържениците на “сините” са “направили проект на устав на сдружението, с което ще придобиват акциите”.