Левски не заслужава подобно отношение. Най-правилното за нас решение е акциите да се върнат обратно в клуба. Това сподели в предаването „Лице в лице” Даниел Стрезов, председател на тръст "Синя България", който държи 10 процента от акциите на клуба.

Стрезов определи джиросването на акциите на името на Бойко Борисов като провокация. Според него е скандален начинът, „по който акциите се разнасяха из София вчера”.  

Председателят на „Синя България” изтъкна, че собствеността на клуба не трябва да има общо с управлението му, за да не се премине към авторитарен модел на управление.

„По време на срещите ни с премиера Борисов, министрите на финансите и спорта, бяхме единодушни, че текущият модел на управление на клубовете е изчерпан. Това е „моделът бащица”, при който управлението е съсредоточено в ръцете на едно лице”, сподели той. Според него ръководството на клуба би могло да се привлече нови спонсори срещу акции, стига те да бъдат върнати на клуба.

„Не е необходимо един човек да изсипе реки от злато. Защото тук отново навлизаме в зависимост, както при Васил Божков. Изливаха се доста пари, връщаха се стари задължения, взимаха се правилни решения, но в един момент състоянието на бизнеса му се отрази на клуба”, коментира Стрезов. Той не потвърди думите на Степан Хиндилиян, че Божков е отправял призиви за протести, в случай, че Националната лотария бъде закрита, но призна, че е приел някои негови изказвания като намеци.

Футболистите на Левски не са получавали заплата от близо 3 месеца. Ако възнагражденията им не бъдат изплатени до 20-ти май, те ще могат да разтрогнат едностранно договорите си, припомни още Стрезов.  Той добави, че въпросът има и морална страна, с оглед усилията на феновете през последните месеци. Към момента е доста вероятно клубът да фалира, смята той.

Не спира и дарителската кампания, организирана от феновете на сините. Само за два дни те са събрали над 12 000 евро.