ЦСКА ще изиграе днес последния си мач на стадион "Българска армия" в този му вид. Двубоят е с шампиона Лудогорец от 17:45ч. и е последен мач на тима за тази година. 

Стадионът ще бъде бутнат след срещата и на негово място ще бъде построен новото съоръжение. В годините, които ще тече ремонтът ЦСКА ще домакинства на националния стадион Васил Левски.

Стадионът беше изцяло разпродаден преди дни и се очаква голям празник днес. 

Съоръжението е започнато през 1965г. и открито през 1967г. През годините са правени козметични промени, но стадионът вече е доста стар и се нуждае от чисто нов стадион на неговото място. След доста спънки от ЦСКА успяха да се сдобият с нужните документи за строителството. 

Новият стадион ще е с капацитет от 16 000 зрители, но може да бъде увеличен ако се прецени, че на него ще има зони и за правостоящи зрители. 

Той ще отговаря на всички изисквания на УЕФА за съоръжение от четвърта категория. Това значи, че на него ще може да се играе включително и полуфинал в Шампионска лига.

Новият стадион трябва да бъде построен за 18 месеца и ще струва между 80 и 90 млн. лв. 

Иначе двубоят днес между ЦСКА и Лудогорец е важен за битката за титлата. В момента ЦСКА е на 2-то място с 42 точки, а Лудогорец е трети с 39 точки, но и мач по-малко. Дори и ЦСКА да победи обаче тимът ще остане втори на полусезона, защото вчера Черно море победи с 3:0 Славия и стана есенен първенец.