Новакът в efbet Лига Крумовград започна силно настоящия сезон, побеждавайки Лудогорец и ЦСКА 1948, както и Ботев (Пд) на "Колежа", но напоследък тимът на Неманя Миланович изпадна в дупка. От последните 4 мача, точка бе взета само в един - срещу Левски (2:2), и при издънка днес срещу Хебър, може да се стигне до рокада, пише "Мач Телеграф". Въпреки това от клуба излязоха в официално съобщение според, което няма нищо вярно в тази информация и Миланович ще остане в клуба.

Любопитно е, че само преди няколко дни двама от най-доверените хора в щаба на отборите, които води Киров - помощникът и кондиционният треньор - Иван Кочев и Атанас Николов се присъединиха към Спартак Пловдив, като Кочев стана старши треньор. 

За последно Николай Киров води Берое, но беше уволнен, след като тимът загуби решителния мач срещу Хебър и трябваше да играе бараж за оставане в елита. 

Николай Киров стана първият наставник от над 30 години, който донесет трофеи на Ботев - Купата и Суперкупата през 2017-та година. След това пък стана първият треньор, който извежда Арда на финал за Купата и до участие в евротурнирите.

Той е водил още пловдивските Марица и Спартак, както и ЦСКА 1948.