Спартак завърши наравно 1:1 с Димитровград в мач от седмия кръг на Югоизточна Трета лига.

Спартак започна по-мотивирано двубоя, като в 6' удар на Станимир Димитров мина на сантиметри от горната греда на Стамен Бояджиев.

Кирил Георгиев в 18 минута също пробва мерника си, но този път вратарят на Димитровград изби топката в ъглов удар.

В 24' отново Кирил Георгиев имаше добра възможност този път от пряк свободен удар, но стреля право във вратаря.

В 36' отново Кирил Георгиев центрира много остро, този път от фаул от границата на наказателното поле, но никой не успя да засече топката.

На полувремето Стефан Учиков направи две смени, с цел да засили още повече атаката на гладиаторите. В игра влезнаха Любо Цеков и Георги Камбуров.

Спартаклии притиснаха отбора на Димитровград в началото на второто полувреме. В 53' удар на Станимир Димитров срещна страничната греда.

В 61' Кирил Георгиев намери Йоардан Минев, чийто удар от странична ножица мина на сантиметри от вратата на Бояджиев. Две минути по-късно Стефан Учиков направи принудителна смяна, след като влезналият на полувремето Герги Камбуров получи силен удар в глезена и бе заменен от Мариян Гиров.

В 73' Кирил Георгиев отново получин отлична възможност да стреля от фаул, но топката попадна на главата на играч на Димитровград.

В 81' Николай Парнаров премина през трима играчи по дясното крило и навлезе в наказателното поле, но острото му центриране не бе засечено от нападателите на гладиаторите.

В 86 минута в една от малкото си атаки гостите откриха резултата, след като Мариян Гиров не покри нападател на Димитровград и той с близък прехвърлящ удар отбеляза за 0:1.

Веднага след гола за гладиаторите дебютира 14-годишният юноша Георги Миленчев, който ще остане в историята на Клуба като най-младият дебютирал футболист в мъжкия отбор на Спартак. Възпитаникът на Крум Георгиев се включи отлично и изобщо не се притесни от това, че играе при мъжете.

В продължението Николай Парнаров изравни резултата, след като бе най-съобразителен в наказателното поле.

Така след седем изиграни мача, отборът на Спартак остава на 9-то място с 9 точки. В следващия кръг гладиаторите гостуват на лидера Загорец, като двубоят е на 26 септември от 17:00 часа в Нова Загора.

Състав: А.Витанов, Н. Парнаров, Й. Минев, Х.Доков - к, Х. Стамов, Г. Йотовски, П. Батинов, С. Читаков, М. Симеонов, К. Георгиев, С. Димитров ( Г. Камбуров, Л. Цеков, М. Гиров, Г. Миленчев)