Собственикът на футболен клуб "Ботев" Георги Самуилов публикува благодарствено писмо към премиера Бойко Борисов и правителството, които вчера отпуснаха 25 милиона за довършването на Колежа. 

"От името на ПФК Ботев и като негов президент изказвам огромна благодарност към решението на г-н Бойко Борисов и правителството на Република България за отпускането на 25 млн. за довършването на проекта за най-голямата мечта на всички ботевисти - Колежа. Изказвам своите благодарности и към кмета на град Пловдив – г-н Здравко Димитров, за положителното отношение към нашия Клуб и вижданията му за цялостното развитие на спортната инфраструктура в града.

Благодаря и на жълто- черната общност за невероятната подкрепа и хореография на дербито, на която присъствах лично и за мен бе чест да съм част от всичко това. Те заслужават ново и модерно съоръжение.  Отправям покана към всички привърженици на "Ботев" в събота,  от 11:00ч. да присъстват на срещата с с приемиера на Република България - г-н Бойко Борисов, която ще се състои в нашия дом – стадион „Христо Ботев“.

С уважение, Георги Самуилов

Официално! Гласуваха 37 милиона лева за спортните бази в ПловдивМинистерски съвет взе решение да отпусне сумата, местната администрация решава към кои обекти ще насочи парите