Манчестър Сити направи дубъл, след като спечели и ФА Къп и то във финала срещу градския съперник Манчестър Юнайтед. Сити победи с 2:1 във финалната среща на "Уембли" и вдигна трофея. Илкай Гюндоган вкара двата гола за победителите, а Бруно Фернандес от дузпа реализира за Юнайтед. 

Сити започна вихрено мача и откри още в 13-та секунда. Холанд свали с глава топката към Гюндоган, който със страхотен удар от воле не остави шансове на Де Хеа. Този гол се и оказа най-бързия в историята на финалите на ФА Къп.

В 31-та минута Юнайтед получи дузпа, след като Грийлиш игра с ръка в пеналта. Първоначално наказателен удар не беше отсъден, но след преглед с ВАР арбитърът отсъди дузпа. Бруно Фернандес не сгреши и изравни.Специализирана полицейска операция се проведе на Летище София преди час, съобщават от летището на "Фейсбук" страницата си.

В 51-та минута Сити отново излезе напред в резултата. Де Бройне центрира към Гюндоган, който от дъгата на пеналта със страхотен удар отново от воле вкара за 2:1.

Така Сити е близо до требъл, след като спечели и първенството в Англия. Следващата събота тимът ще играе финал срещу Интер в Истанбул в Шампионска лига и при триумф там за първи път Сити ще спечели най-силния европейски клубен турнир и ще постигне класически требъл.