Мачовете в английската Премиър Лийг да бъдат подновени още в началото на май при закрити врати - това е един от вариантите, който ще бъде обсъждан на поредната среща в петък за бъдещето на прекратения заради коронавируса шампионат, твърди Дейли Мейл. Целта е първенството да завърши до 12 юли, тъй като след средатах на юли "Скай спортс" "Би Ти Спорт", както и компаниите, които притежават правата за излъчване в чужбина, могат да предявят претенции в размер на 762 милиона паунда.

В момента всички мачове са отложени до 30 април, като очакванията бяха, че в петък, когато е срещата на клубовете, срокът ще бъде допълнително удължен. Ако информацията на "Дейли Мейл" е вярна, това обаче няма да се случи и ново отлагане на този етап няма да има, а клубовете трябва да започнат да се готвят за мачове в началото на май. Разбира се, планът трябва да получи одобрението на правителството.

Освен без публика, мачовете ще са без представители на медии, с минимално количество официални лица, както и съвсем базов телевизионен екип, който да осигури излъчването. Екип за спешна медицинска помощ също е задължителен.