Очакваното решение на УЕФА е факт. Европейската футболна централа извади отбора на ЦСКА-София от евротурнирите. “Червените” няма да участват в турнирите в следващите две години. Причината е, че от УЕФА не признават ЦСКА-София за ЦСКА. По този начин УЕФА спази правилото за нов отбор, който няма право да участва в Европа три години. Една вече е изтекла, тъй като новият клуб според УЕФА е стартирал през 2016 година.

Това означава, че "червените" няма да участват в Европа следващите два сезона. Миналата година юношите на Левски участваха служебно в Шампионската лига, след като УЕФА не позволи на талантите на Литекс, които бяха носители на Купата на България, да участват под името ЦСКА-София.

В официалното писмо от централата става ясно, че президентът на БФС Борислав Михайлов е направил всичко по силите си да помогне на ЦСКА-София. Той е настоявал червените да получи лиценз, но от централата са били категорични в решението си, че нов клуб няма право да играе три години в турнирите.

При това положение пловдивският Локомотив може само да съжалява, че не можа да победи Дунав снощи. Ако бяха успели, черно-белите със сигурност щяха да са 4-ти и да играят бараж с Верея на 4 юни на Лаута за последното място в Лига Европа. Шансове все още има, макар и съвсем минимални. Локо трябва да победи с разлика Лудогорец като гост в последния кръг в сряда, а Дунав да падне от ЦСКА, който няма за какво да играе, след като си осигури сребърните медали. В момента Дунав е с 3 точки пред Локо, а двата тима са с абсолютно еднакъв актив в мачовете помежду им. При това положение се гледа общата голова разлика. На Дунав тя е 45:44, а на Локо - 48:51. Ясни са другите три отбора в евротурнирите - Лудогорец ще играе директно във втория предварителен кръг на Шампионската лига, Левски, Ботев и победителя от Дунав/Локо - Верея - в първия предварителен кръг на Лига Европа.