Изпълнителният комитет на БФС утвърди Станислав Тодоров за нов председател на съдийската комисия. Той сменя на поста Давид Борбалан.

Другите новоназначени шефове на реферите са: Вихрен Манев, който ще е мениджър на съдийската комисия. Крум Стоилов е назначен за главен мениджър на ВАР, а Милко Николов ще е помощник мениджър ВАР.

“Дадохме шанс на съдийската комисия предвид това, че те завършиха първенството добре. Г-н Борбалан имаше договор за още една година, но предвид напрежението, което се създаде с футболните клубове, предприехме тази промяна.

Това, което аз изисквам от тях, е да работят в екип, да назначават правилните хора, да свирят безпристрастно. Очаквам съдийството да се подобри още от този кръг. В крайна сметка и съдиите имат голяма вина за това, което се случва. Ще наблюдавам много внимателно съдийството. Пълно доверие към тях. Очаквам от тях да си изпълнят ангажиментите към съдийството. Ако не се справят, пак промени. Аз искам съдиите да бъдат безпристрастни, всички отбори да бъдат равноправни и никой да няма предимство”, каза Георги Иванов.