Голяма английска компания за футболни анализи и статистика отваря врати в Пловдив, който се превръща в първата и локация в тази част на Европа.  Футбол Радар се занимава с изготвяне на база данни, които продава на футболни клубове и заложни къщи, но самата компания не е букмейкър, изрично подчертават шефовете и. Данните служат за прогнози на футболни мачове, полезни са на клубове, треньори и при трансфери на футболисти.

Офисът в Пловдив ще заработи от август, като все още не е ясно къде точно ще се намира. Първоначално ще бъдат назначени около 10-12 служители, които ще изготвят анализите. От компанията заявиха, че до 2 години се надяват броят на ангажираните да стигне до 200.

Хората, които искаме, трябва да са не просто футболни фенове. Освен да разбират от този спорт, е необходимо да дишат и живеят с футбола. Говорим за пълно работно време, и ангажираност по време на уикендите. Тогава са повечето мачове, които трябва да се гледат и следят, уточниха от компанията.  Сигурни сме, че в Пловдив ще намерим такива кадри, затова избрахме вашия град, уточниха от компанията.

От няколко месеца водехме преговори и се радвам, че Футбол Радар избра Пловдив. В града продължават да се отварят работни места, броят на новозаетите в IT технологиите вече надвишава 6000, не скри задоволството си кметът Иван Тотев.

Футбол Радар е основана през 2009 г. в Дания. В главния офис в Лондон работят 180 души.  Квалифицираната и методика за анализи я отличават от други подобни компании. Представителите и твърдят, че представят не само сухи цифри, но и структурирана оценка и задълбочен анализ на клиентите си. Ние издигаме играта на научно ниво, категорични са те. През миналата година анализаторите на Футбол Радар са изгледали 5.2 милиона минути мачове, 736 отбора от 42 първенства в 27 държави. Броят на анализираните футболни срещи за индивидуална статистика е 3500, а на проследените  изяви на отделни футболисти – 5 837. Внушителните цифри допълват 61 203 гола, 4 941 червени картона и 6 582 дузпи.