Скандалът между Виктор Осимен и Наполи се разраства сериозно. Както е известно нападателя изпусна дузпа в неделя срещу Болоня, а след това в TikTok канала на Наполи се появи видео, в което той е сравняван с кокос. 

Агентът на нападателя на Наполи Виктор Осимен заяви, че той „си запазва правото да предприеме правни действия“ срещу клуба, след като видео, осмиващо играча, беше публикувано и след това изтрито от официалния TikTok канал на „адзурите“.

Роберто Календа пусна изявление като каза, че видеото е причинило "много сериозни щети на играча".

„Това, което се случи днес в официалния профил на Наполи в платформата TikTok, е неприемливо. Видео, осмиващо Виктор, първо беше публикувано, а след това, но със закъснение, изтрито. Запазваме си правото да предприемем правни действия и всякакви други полезни инициативи, за да защитим Виктор", каза Календа.

Така е доста вероятно и Осимен въобще да не играе до зимата, ако започна да съди клуба. Освен всичко друго Осимен влезе в сериозен конфликт и с треньора Руди Гарсия. 

Шампионът Наполи започна доста слабо през новия сезон, въпреки че беше напуснат само то защитника Ким от основните играчи от миналия сезон.