Най-късно другата седмица ще бъдат стартирани обществените поръчки за стадионите на Ботев и Локомотив, каза кметът Здравко Димитров. Поръчката за Колежа вече бе предадена в Агенцията по обществени поръчки за предварителен контрол, като тя престоя там 14 дни. От АОП се направили пълна оценка на дадените параметри от страна на Община Пловдив.

След като бъде върната официално ще стартира и поръчката, а фирмите ще могат да си подготвят документацията за участие. Парите, които преведе правителството за двата стадиона са 37 млн. лева. От тях 25 млн. са за ст. „Христо Ботев”. Средствата вероятно няма да стигнат,  но от правителството поеха ангажимент да дотират с колкото е необходимо.

По време на пазарните консултации най-ниска цена за Колежа бе дадена от фирма ПИМК, като тя бе на стойност от 38,9 млн. лева. Очаква се и самата процедура да бъде около тази сума.

От друга страна поръчката за ст. „Локомотив” ще бъде на инженеринг и ще е за 12 млн. лева по предварително зададено техническо задание от Община Пловдив, съобразено с идейния проект от футболния клуб.