Големи пловдивски компании се включиха в кампанията за спасяването на Ботев Пловдив.  Фирми, участващи в „Бизнесът за Пловдив” ще дарят над 100 000 лева за изкупуването на дълга от Рент Мениджмънт, а необходимата сума за това е 565 хил. лева. До този момент бяха събрани над 130 000 лева от феновете. 20 000 лева от тях бяха от бившия собственик на клуба Георги Самуилов, който ги даде като привърженик на клуба.

На събитието в пловдивски ресторант присъстваха областния управител Дани Каназирева, зам.-кметът по спорт Георги Титюков, Ангел Палийски, прокуристът на Ботев Асен Караславов, собственикът на ПИМК Илиян Филипов и други участници от бизнес сдружението.  

Със сумата, която ще бъде преведена по сметките след няколко дни, на практика половината от средствата за изкупуването на дълга ще бъдат събрани.

Асен Караславов, който днес пусна официално искане за придобиването на акциите от трето лице, отказа коментар за това кой може да е новият собственик на клуба. Точни му думи бяха, че има нещо предвид.

TrafficNews научи още, че Георги Самуилов ще продължи да дава сериозен бюджет за детско-юношеската школа на клуба, ако трети лица и страни, не се месят в работата й.